Kotlety drobiowe z pieczarkami. Przepis.
Składniki:
- filet z kurczaka,
- 500 gramów pieczarek,
- 1 cebula,
- kilka plastrów sera żółtego,
- 2 łyżki oleju,
- sos meksykański
- jajko do obtaczania,
- bułka tarta do obtaczania,
- mąka pszenna do obtaczania.
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania pieczarek. Na oleju podsmaż cebulę na złoty kolor i dodaj pieczarki. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Fileta z kurczaka pokrój na kotlety, rozbij, przypraw solą i pieprzem. Obtaczaj w mące pszennej, jajku i bułce tartej. Podsmaż na oleju.
Kiedy pieczarki odparują całą wodę dodaj około 3 łyżek sosu meksykańskiego i dokładnie zmieszaj składniki.
Gotowe kotlety rozłóż na blaszce i nałóż na nie farsz pieczarkowy, a następnie ułóż po plasterku sera żółtego.
Piecz w temperaturze 180*C przez 10 minut,
Gotowe.




Komentarze
Prześlij komentarz