Karbonade, czyli kotlet schabowy inaczej. Musisz go spróbować!

 Składniki:

- Polędwica wieprzowa lub schab b/k,

- sól,

- pieprz,

- 2 jajka

- 1 łyżka śmietany 12%,

- musztarda sarepska,

- bułka tarta do obtaczania.

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania mięsa na kotlety. Osobiście uważam, że z polędwicy wychodzą o wiele lepsze kotlety, ale jeśli jej nie masz zastąp ją schabem.

Mięso dokładnie rozklep.

Na patelnię nalej olej i rozgrzej.

W tym czasie naszykuj na jednym talerzu bułkę tartą, a na drugim 2 jajka połączone z 1 łyżką kwaśnej śmietany, dopraw to solą i pieprzem.

Kiedy już wszystkie składniki będą gotowe zaczynamy panierowanie.

Mięso posmaruj musztardą, obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej.

Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.

Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.