Bigos z mięsem i boczkiem. Przepis na bogato.
Jest wiele wersji bigosów, jednak ten najbardziej skradł moje serce.
Przygotuj wcześniej te składniki:
- 1 kilogram kapusty kiszonej,
- 400g boczku,
- 800g mięsa wieprzowego,
- 1 cebula,
- 0,5 litra gorącej wody,,
- 1 łyżka smalcu,
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego,
- 2 liścia laurowe,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- 1 łyżka majeranku,
- 1 łyżka papryki słodkiej,
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej,
- sól,
- Pieprz.
Przygotowanie:
Kapustę pokroić i włożyć do dużego garnka. Zalej gorącą wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i gotuj przez 30 minut pod przykryciem.
Dodatkowo dodaj przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy wymienione powyżej.
Połącz dokładnie wszystkie składniki i gotuj jeszcze przez 40 minut.
Smacznego.




Komentarze
Prześlij komentarz