Imprezowe kulki. Czyli jak zrobić prostą i smaczną przekąskę na imprezę.
Składniki:
- 1 kilogram karkówki,
- 1 jajko,
- 1 łyżka koperku,
- 2 łyżki bułki tartej,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia,
- mąka pszenna do obtaczania.
Przygotowanie:
Do dużej miski dodaj mięso mielone z karkówki, wybij 1 jajko, dodaj koperek, bułkę tartą, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj składniki na jednolitą masę.
Na patelnie nalej olej i zagrzej.
Z masy uformuj małe kulki, obtocz w mące pszennej i smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Kiedy kulki będą już obsmażone patelnię przykryj pokrywką, zmniejsz moc palnika na najmniejszą i duś przez 20 minut.
Gotowe kulki przełóż do miseczki i nabij wykałaczki, aby łatwiej było się częstować.
Smacznego.



Komentarze
Prześlij komentarz