Zupa ogórkowa. Szybki sposób na smaczny obiad, który nie wymaga dużego nakładu pracy.
Jest wiele sposobów na zrobienie zupy ogórkowej, ale mi ten przypadła najbardziej do gustu bo nie wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy. Raz, dwa, trzy i gotowe.
Przygotuj te składniki i bierz się za gotowanie :
- 1 ćwiartka z kurczaka ( bez skóry),
- 2 marchewki,
- 2 litry wody,
- 8 ziemniaków,
- 1 duży słoik ogórków kiszonych,
- 1 szklanka wody z ogórków,
- 150 ml śmietany do zupy,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Włóż do garnka ćwiartkę z kurczaka pozbawioną skóry, dwie marchewki i zalej wodą.
Gotuj przez 1 godzinę.
Marchewkę pokrój w talarki, mięso obierz, ogórki kiszone zetrzyj na tarce i wszystko dodaj do zupy.
Odlej 1 szklankę wody z ogórków i wlej do garnka.





Komentarze
Prześlij komentarz