Przepis na duże placki ziemniaczane. Idealnie sprawdzą się do faszerowania lub do nakładania sosu węgierskiego.

 Takie duże placki ziemniaczane idealnie sprawdzą się podczas faszerowania lub zalewania sosem. 

Potrzebne będą nam te składniki:

- 2 kilogramy ziemniaków,

- 2 cebule,

- 4 jajka,

- 4 łyżki mąki pszennej,

- sól,

- pieprz.

Przygotowanie:

Ziemniaki z cebulą zblenduj.

Dodaj jajka, mąkę pszenną, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj składniki.


Smaż na oleju na złoty kolor z obu stron.




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.