Przepis na domowe leczo.

 To danie chyba każdy zna, ale niekoniecznie każdy potrafi zrobić, dlatego też wychodzę do Was z moim przepisem na leczo, który zawsze się uda.

Przygotuj te składniki:

- 600g kiełbasy swojskiej,

- 1 cebula,

- 1 papryka czerwona, 

- 1 papryka pomarańczowa,

- 0,5 papryki żółtej,

- 3 cukinie,

- 500g pomidorów,

- 4 ząbki czosnku,

- 0,5 łyżki masła,

- 1,5 szklanka wody,

- 4 ziarna ziela angielskiego,

- 1 liść laurowy,

- 1 łyżeczka tymianku,

- 2 łyżeczki papryki słodkiej,

- sól,

- pieprz.

Przygotowanie:

Cebulę podmaż na maśle.


Następnie dodaj paprykę czerwoną, pomarańczową, żółtą, cukinie, pomidory i zalej wodą. (Warzywa pokrój w kostkę).

Dodaj czosnek starty na tarce.

Gotuj pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie.

W tym czasie podpiecz kiełbasę na patelni pokrojoną w drobną kostkę.

Kiełbasę i przyprawy dodaj do garnka, wymieszaj dokładnie i gotuj jeszcze przez 10 minut.

Smacznego.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.