Filet z kurczaka pod pierzynką. Szybki obiad z piekarnika.

 To jest mój ulubiony przepis, który często robię. Moja rodzina również bardzo go lubi i ile bym nie zrobiła tych kotlecików to tyle jest zjedzonych.

Wystarczy, że naszykujesz te składniki:

- filet z kurczaka,

- 2 pomidory,

- 1 papryka czerwona,

- 1 pęczek koperku,

- 4 plastry żółtego sera,

- 1 łyżka majonezu,

- sól,

- pieprz.

Przygotowanie:

Do miseczki nałóż majonez, pokrojone warzywa i ser w drobną kostkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.


Dokładnie zmieszaj ze sobą składniki.


Fileta z kurczaka pokrój i rozklep na kotlety. Przypraw solą, pieprzem i oregano. 


Następnie mięso podsmaż na patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego.


Nałóż farsz na kotlety.


Piec w temperaturze 190*C przez 25 minut.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.