Domowy pasztet. Zrobisz go z mięsa i warzyw z rosołu.
Jeśli nie wiesz jak wykorzystać mięso i warzywa z rosołu, koniecznie zostań ze mną. Mój idealny sposób na wykorzystanie tych składników to pasztet. Przez kilka dni spokojnie możesz smarować sobie kanapki tym niesamowicie smacznym smarowidłem.
Wystarczą te składniki:
- mięso drobiowe z rosołu,
- ugotowana pietruszka,
-ugotowany seler,
- ugotowana marchew,
- ugotowana cebula,
- ugotowany por,
- 0,5 bułki zamoczonej w mleku,
- 0,5 szklanki rosołu,
- 3 jajka,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Mięso obieramy z kości i wrzucamy do garnka. Dodajemy do niego resztę składników i dokładnie blendujemy.
Do zmiksowanej masy dodaj 3 jajka i dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie zmieszaj ze sobą składniki.
Masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.




Komentarze
Prześlij komentarz