Domowy pasztet. Zrobisz go z mięsa i warzyw z rosołu.

 Jeśli nie wiesz jak wykorzystać mięso i warzywa z rosołu, koniecznie zostań ze mną. Mój idealny sposób na wykorzystanie tych składników to pasztet. Przez kilka dni spokojnie możesz smarować sobie kanapki tym niesamowicie smacznym smarowidłem.

Wystarczą te składniki:

- mięso drobiowe z rosołu,

- ugotowana pietruszka,

-ugotowany seler,

- ugotowana marchew,

- ugotowana cebula,

- ugotowany por,

- 0,5 bułki zamoczonej w mleku,

- 0,5 szklanki rosołu,

- 3 jajka,

- sól,

- pieprz.

Przygotowanie:

Mięso obieramy z kości i wrzucamy do garnka. Dodajemy do niego resztę składników i dokładnie blendujemy.

Do zmiksowanej masy dodaj 3 jajka i dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie zmieszaj ze sobą składniki.

Masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.


Piec w temperaturze 180*C przez 70 minut.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.