Czekoladowy biszkopt. Tak prosty, że nie uwierzysz.
Zrobienie biszkoptu dla niektórych to lada wyzwanie. Wychodzę do was z przepisem, który nie może się nie udać. Zrobienie go jest banalnie proste i szybkie.
Lista składników:
- 6 jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 3 łyżki kakao,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Przygotowanie:
Białka utrzyj z cukrem.
Do puszystej masy dodaj żółtka i dalej miksuj.
Następnie dodawaj stopniowo mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia nie przerywając miksowania.
Ciasto wylej na blachę tortową wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 170*C przez 40 minut. Tryb =.








Komentarze
Prześlij komentarz