Czekoladowy biszkopt. Tak prosty, że nie uwierzysz.

 Zrobienie biszkoptu dla niektórych to lada wyzwanie. Wychodzę do was z przepisem, który nie może się nie udać. Zrobienie go jest banalnie proste i szybkie.

Lista składników:

- 6 jajek,

- 1 szklanka cukru,

- 1 szklanka mąki pszennej,

- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,

- 3 łyżki kakao,

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Białka utrzyj z cukrem.

Do puszystej masy dodaj żółtka i dalej miksuj.

Następnie dodawaj stopniowo mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia nie przerywając miksowania.


Ciasto wylej na blachę tortową wyłożoną papierem do pieczenia.


Piec w temperaturze 170*C przez 40 minut. Tryb =.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.