Zupa pomidorowa. Mój ulubiony przepis, który zawsze robię.
Przepisów na zupę pomidorową jest naprawdę mnóstwo. Lubię dobrze i smacznie zjeść, ale też nie zawsze mam czas na to, aby stać przy kuchence indukcyjnej nie wiadomo ile czasu. Dlatego też tak lubię ten przepis, ponieważ wkładasz wszystko do gara i obiad sam się robi.
Wszystko czego potrzebujesz do zrobienia tej zupy to :
- 2 ćwiartki z kurczaka,
- 1 pietruszka,
- 2 marchewki,
- 1 seler,
- 1 puszka pomidorów krojonych,
- 0,5 słoika przecieru pomidorowego,
- 150ml śmietany 12%,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Do średniej wielkości garnka dodaj ćwiartki z kurczaka, pietruszkę, marchewki, seler i pomidory z puszki. Dopełnij zawartość garnka wodą tak, aby wszystkie warzywa były zakryte.
Gotuj przez 1 godzinę.
Po tym czasie wyjmij wsad z zupy i pozostaw na chwilę, aby nie poparzyło Ci rąk.
Po około 5 minutach obierz mięso i pokrój warzywa i dodaj do zupy.





Komentarze
Prześlij komentarz