Zupa pomidorowa. Mój ulubiony przepis, który zawsze robię.

 


Przepisów na zupę pomidorową jest naprawdę mnóstwo. Lubię dobrze i smacznie zjeść, ale też nie zawsze mam czas na to, aby stać przy kuchence indukcyjnej nie wiadomo ile czasu. Dlatego też tak lubię ten przepis, ponieważ wkładasz wszystko do gara i obiad sam się robi.

Wszystko czego potrzebujesz do zrobienia tej zupy to :

- 2 ćwiartki z kurczaka,

- 1 pietruszka,

- 2 marchewki,

- 1 seler,

- 1 puszka pomidorów krojonych,

- 0,5 słoika przecieru pomidorowego,

- 150ml śmietany 12%,

- sól,

- pieprz.

Przygotowanie:

Do średniej wielkości garnka dodaj ćwiartki z kurczaka, pietruszkę, marchewki, seler i pomidory z puszki. Dopełnij zawartość garnka wodą tak, aby wszystkie warzywa były zakryte.

Gotuj przez 1 godzinę.

Po tym czasie wyjmij wsad z zupy i pozostaw na chwilę, aby nie poparzyło Ci rąk.

Po około 5 minutach obierz mięso i pokrój warzywa i dodaj do zupy.


Dodaj przecier pomidorowy, śmietanę i przypraw według własnego uznania do smaku solą i pieprzem.

Teraz możesz już cieszyć się smacznym i ciepłym obiadem.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.