Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.
Ta zapiekanka to idealny sposób na szybkie przygotowanie ciepłej kolacji dla całej rodziny.
Wystarczy naprawdę kilka składników, które większość z nas ma w kuchni do przygotowania tej kolacji.
Lista składników:
- chleb tostowy pszenny,
- majonez,
- ketchup łagodny,
- ser żółty,
- ulubiona wędlina,
- ogórek kiszony,
- pomidorki koktajlowe,
- oregano,
- masło.
Przygotowanie:
Naszykuj małą blachę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Popryskaj masłem w spreju lub posmaruj takim w kostce.
Na dnie ułóż warstwę chleba tostowego.
Przykryj serem żółtym w plastrach.
Następnie ułóż warstwę swojej ulubionej wędliny. ( U mnie polędwica dojrzewająca, dodaje ona naprawdę pysznego słonego i wędzonego smaku.)
Kolej na ogórka kiszonego.
Teraz przykryj całość chlebem tostowym, ułóż na nim ser żółty i posyp oregano. Na wierzch dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe.
Tak przygotowaną zapiekankę włóż do nagrzanego wcześniej piekarnika na 180*C i piecz przez 15 minut.
Smacznego.








Komentarze
Prześlij komentarz