Zapiekanka brokułowa z pieczarkami. Nowość na polskich stołach!
Ta zapiekanka to całkowita nowość! Nie sądziłam, że wyjdzie, aż tak smaczna. Wystarczy naprawdę niewiele prostych składników, żeby stworzyć niebanalny posiłek.
Przygotuj te składniki:
- 5 jajek,
- 1,5 łyżki mąki pszennej,
- 0,5 szklanki mleka,
- 200 gramów pieczarek,
- 500 gramów brokułu,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Do naczynia rozbij 5 jajek, przypraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Następnie dodaj mleko i mąkę pszenną i ponownie dokładnie wymieszaj.
Naszykuj naczynie, w którym będziesz zapiekać zapiekankę.
Pokrój pieczarki i ułóż pierwszą warstwę.
Pieczarki posyp solą i pieprzem.
Następnie ugotuj brokuł al dente i przełóż do naczynia układając kolejną wartwę.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180*C i piecz przez 30 minut.







Komentarze
Prześlij komentarz