Parówki w cieście z warzywami. Zrób tą smaczną kolacje w kilka chwil.

 



To danie nada się nie tylko podczas kolacji, czy śniadania, ale również idealnie sprawdzi się podczas imprez kiedy goście liczą na ciepły posiłek. Przygotowanie go trwa dosłownie chwile, a goście będą Ci naprawdę wdzięczni za tę nowość na stole.

Przygotuj wcześniej te składniki:

- 500 gramów parówek dobrej jakości,

- 1 pomidor,

- 2 ogórki kiszone,

- 3 łyżki kukurydzy konserwowej,

- 1 szklanka mleka,

- 0,5 szklanki oleju,

- 2 szklanki mąki pszennej,

- 15 gramów proszku do pieczenia,

- 4 jajka,

- 0,5 łyżeczki soli,

- pieprz wg własnego uznania,

- masło w spreyu.

Przygotowanie:

Do miski rozbij jajka i dodaj sól, pieprz i dobrze zmiksuj.

Następnie dodaj olej, mleko, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i dokładnie połącz ze sobą składniki.


Do ciasta dodaj kukurydzę i pokrojone warzywa w drobną kostkę. Wymieszaj.


Ciasto wylej do naczynia żaroodpornego popryskanego masłem. ( Jeżeli nie masz takiego w aerozolu zrób to tradycyjnym sposobem masłem w kostce).


Następnie z wierzchu poukładaj parówki delikatnie wciskając je w ciasto.


Piec w temperaturze 180*C przez 35 minut.



Smacznego :) 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.