Parówki w cieście z warzywami. Zrób tą smaczną kolacje w kilka chwil.
To danie nada się nie tylko podczas kolacji, czy śniadania, ale również idealnie sprawdzi się podczas imprez kiedy goście liczą na ciepły posiłek. Przygotowanie go trwa dosłownie chwile, a goście będą Ci naprawdę wdzięczni za tę nowość na stole.
Przygotuj wcześniej te składniki:
- 500 gramów parówek dobrej jakości,
- 1 pomidor,
- 2 ogórki kiszone,
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej,
- 1 szklanka mleka,
- 0,5 szklanki oleju,
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 15 gramów proszku do pieczenia,
- 4 jajka,
- 0,5 łyżeczki soli,
- pieprz wg własnego uznania,
- masło w spreyu.
Przygotowanie:
Do miski rozbij jajka i dodaj sól, pieprz i dobrze zmiksuj.
Następnie dodaj olej, mleko, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i dokładnie połącz ze sobą składniki.
Następnie z wierzchu poukładaj parówki delikatnie wciskając je w ciasto.
Piec w temperaturze 180*C przez 35 minut.
Smacznego :)









Komentarze
Prześlij komentarz