Ogórki małosolne na sucho. Zrób rano, a po kilku godzinach możesz jeść.

 Uwielbiam ten przepis. Te ogórki możesz zrobić rano, a wieczorem możesz się nimi już zajadać. Są wyjątkowo pyszne i bardzo chrupiące.

Lista składników:

- 1,5 kilograma ogórków gruntowych,

- 1 łyżka soli,

- 1 pęczek koperku,

- 0,5 główki czosnku,

- pieprz,

- odrobina chilli.

Przygotowanie:

Ogórki umyj, obetnij końce i włóż do torebki do pieczenia.

Dodaj do środka sól, pokrojony koperek, obrany i przekrojony na pół czosnek, pieprz i chilli.

Worek zawiń, dokładnie wymieszaj składniki i odstaw do lodówki na około 8 godzin.

Pamiętaj, aby w tym czasie 2-3 razy poruszać trochę workiem, aby sól nie opadała cały czas na dno.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.