Ogórki małosolne na sucho. Zrób rano, a po kilku godzinach możesz jeść.
Uwielbiam ten przepis. Te ogórki możesz zrobić rano, a wieczorem możesz się nimi już zajadać. Są wyjątkowo pyszne i bardzo chrupiące.
Lista składników:
- 1,5 kilograma ogórków gruntowych,
- 1 łyżka soli,
- 1 pęczek koperku,
- 0,5 główki czosnku,
- pieprz,
- odrobina chilli.
Przygotowanie:
Ogórki umyj, obetnij końce i włóż do torebki do pieczenia.
Dodaj do środka sól, pokrojony koperek, obrany i przekrojony na pół czosnek, pieprz i chilli.
Worek zawiń, dokładnie wymieszaj składniki i odstaw do lodówki na około 8 godzin.
Pamiętaj, aby w tym czasie 2-3 razy poruszać trochę workiem, aby sól nie opadała cały czas na dno.




Komentarze
Prześlij komentarz