Mój ulubiony sposób na fileta z kurczaka z piekarnika. Nie ma sobie równych!

 


Ten przepis to arcydzieło! Najlepszy filet z kurczaka jaki jadłam w swoim życiu. Koniecznie musisz spróbować tego przepis, gwarantuję że pokochasz go tak samo jak ja!

Przygotuj wcześniej te składniki:

- 1 podwójny filet z kurczaka,

- 300 gramów szpinaku mrożonego,

- 200 gramów sera typu feta,

- 100 gramów sera żółtego startego na tarce,

- 1 łyżka masła,

- papryka słodka.

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania farszu. Na patelni rozpuść masło i dodaj mrożony szpinak. Smaż około 5-6 minut. 

Po tym czasie dodaj ser feta i smaż do momentu rozpuszczenia się i powstania gładkiej masy.

Fileta z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Ponacinaj tak jak na zdjęciu i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Nałóż masę na mięso, pamiętając aby ta masa weszła również w te nacięcia.

Posyp startym żółtym serem i oprósz papryką słodką z wierzchu.

Tak przygotowane mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200*C i pieczemy przez 25 minut.

Gotowe. Mięso możesz podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Buraki kiszone to babciny sposób na zwiększenie odporności. Koniecznie wykonaj ten przepis.

Zapiekanka z chleba tostowego z piekarnika. Ekspresowa ciepła kolacja dla zabieganych.

Super szybki sposób na surówkę z czerwonej kapusty.