Mój ulubiony sposób na fileta z kurczaka z piekarnika. Nie ma sobie równych!
Ten przepis to arcydzieło! Najlepszy filet z kurczaka jaki jadłam w swoim życiu. Koniecznie musisz spróbować tego przepis, gwarantuję że pokochasz go tak samo jak ja!
Przygotuj wcześniej te składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka,
- 300 gramów szpinaku mrożonego,
- 200 gramów sera typu feta,
- 100 gramów sera żółtego startego na tarce,
- 1 łyżka masła,
- papryka słodka.
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania farszu. Na patelni rozpuść masło i dodaj mrożony szpinak. Smaż około 5-6 minut.
Po tym czasie dodaj ser feta i smaż do momentu rozpuszczenia się i powstania gładkiej masy.
Fileta z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Ponacinaj tak jak na zdjęciu i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Nałóż masę na mięso, pamiętając aby ta masa weszła również w te nacięcia.
Posyp startym żółtym serem i oprósz papryką słodką z wierzchu.
Tak przygotowane mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200*C i pieczemy przez 25 minut.
Gotowe. Mięso możesz podawać z ziemniakami lub kaszą. Smacznego.







Komentarze
Prześlij komentarz